nieuw!
De TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, de derde ronde van het FIA World Endurance Championship, vond plaats op 28 en 29 april. Het Belgische circuit, in het hart van het Ardense bos, is één van de legendarische circuits van de autosport en staat bekend om zijn heuvelachtige lay-out, snelle bochten en zijn beroemde Raidillon. Dit werd het eerste optreden van de PEUGEOT 9X8 op het circuit van Spa- Francorchamps, en zoals Olivier Jansonnie, technisch directeur van Peugeot Sport, uitlegt: "Het is een circuit dat anders is dan alle andere, dat we niet kennen en waar we nog nooit hebben gereden. We verwachten het dus te moeten ontdekken tijdens de vrije trainingen. We zullen goed moeten anticiperen, snel de optimums moeten zien op een nieuw circuit en in omstandigheden die heel anders kunnen zijn dan in Portimão. Het weer is over het algemeen onzeker in Spa. Het is een fantastisch circuit en we zijn allemaal erg gemotiveerd om het te ontdekken.” Meer details en foto's vindt u hier.
Voor alle PEUGEOT persberichten, klik HIER.
VOOR ONZE PEUGEOT CLUB BELGIUM DAY OP 04 JUNI, klik op AUTOMOTIVE GROUP
Onze PEUGEOT CLUB BELGIUM day  op  04 juni bij  AUTOMOTIVE GROUP WAREGEM  was een enorm succes mede dank zij jullie talrijke aanwezigheid, waarvoor dank! Ontdek de foto’s op deze website!
40 jaar 205 @ SOCHAUX/FR
Stoffel Vandoorne wordt WEC-piloot bij Peugeot en wil 24u van Le Mans winnen: “Dit is voor veel piloten een droom”
Stoffel Vandoorne, momenteel reservecoureur voor Peugeot Sport, is officieel benoemd tot coureur voor Team Peugeot TotalEnergies voor het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) seizoen 2024. De 31-jarige Belgische coureur neemt dan plaats achter het stuur van een PEUGEOT 9X8. De FIA Formula E-wereldkampioen van 2022 maakte in 2019 zijn debuut in het Endurance-racen. Dat deed hij in de LMP1-klasse met SMP Racing. In 2021 nam hij met JOTA deel in de LMP2-klasse. Stoffel Vandoorne – ook coureur van DS Penske (Formula E), wat onderdeel is van de Stellantis Motorsport-groep waartoe ook Team Peugeot behoort – kent dankzij eerdere circuittests en simulatorsessies met het team zijn toekomstige teamgenoten en de technische staf al goed. Ook de PEUGEOT 9X8 waarmee hij over een aantal maanden deelneemt aan het FIA WEC is geen onbekende voor hem. Afgelopen weekend reed Vandoorne al met de auto in de 6 Uur van Fuji, waar hij inviel voor de geblesseerde Nico Müller. Met de officiële aanstelling van Stoffel Vandoorne kiest Team Peugeot TotalEnergies voor consistentie en stabiliteit, met maar één doel voor ogen: het komende seizoen vechten voor de winst in de felbevochten Hypercar-klasse, waaraan niet minder dan tien fabrikanten deelnemen. Vandoorne maakt zijn debuut als coureur van het team tijdens de eerste FIA WEC-race van het komende seizoen; die vindt plaats op 2 maart 2024 in Qatar. Daarna volgen de andere zeven rondes van het seizoen, met als hoogtepunt de 24 Uur van Le Mans op 15 en 16 juni 2024. Jean-Marc Finot – Senior VP Stellantis Motorsport: “Met trots hebben we Stoffel Vandoorne officieel benoemd tot coureur van Team Peugeot TotalEnergies. In Fuji heeft hij al laten zien dat hij de juiste teamgeest heeft, dat hij kan presteren en dat hij net als zijn teamgenoten consistentie kan bieden. Natuurlijk kennen we Stoffel al goed, als coureur voor DS Penske in de Formula E. Hij is lid van de Stellantis Motorsport-coureursfamilie. Hij kan zich snel aanpassen en laat zien dat het FIA WEC en de FIA Formula E elkaar goed aanvullen. Het biedt echt voordelen om in beide kampioenschappen actief te zijn.” Stoffel Vandoorne: “Ik ben echt blij dat ik nu officieel coureur voor het seizoen 2024 ben. Ik vind het FIA WEC altijd geweldig en ken het al van mijn deelnames in 2019 en 2021. Ik had als doel om terug te keren naar het kampioenschap. Die ambitie is nog groter nu dat kan in de Hypercar-klasse, waaraan zo veel autofabrikanten deelnemen. Het is fantastisch om de kans te krijgen om voor de winst te strijden tijdens de 24 Uur van Le Mans. Het is een droom voor veel coureurs. Ik ben blij dat ik onderdeel ben van dit team en kan niet wachten om een start te maken met PEUGEOT.” Peugeot Sport nieuws… Ontdek het laatste nieuws over Peugeot Sport op de nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platforms:

Algemene vergadering 2023

Beste Peugeot liefhebber, Hieronder ziet u een presentatie gemaakt door ons lid Wouter Croquey. Deze werd voorgesteld tijdens de Algemene Vergadering van 26/02/2023. Het gaat hem over de sporen welke de familie PEUGEOT heeft nagelaten in de streek van Montbéliard. Zeer interessant onderwerp met een andere blik op de geschiedenis van de familie PEUGEOT en wat er nog van terug te vinden is. Dank u Wouter voor uw tijd en energie die je hierin hebt gestopt! -> Klik op de presentatie om deze te openen; afhankelijk van uw browser gaat de pdf over in volledige presentatie door [ctrl + L] te klikken ofwel door op de drie bolletjes bovenaan rechts van uw scherm te klikken daarna meer acties en ‘presenteren’ te selecteren!
40 jaar 205 @ BUREN/NL
Twitter: @peugeotsport Facebook: @peugeot.sport Instagram: @peugeotsportofficial YouTube: Peugeot Sport Official Presskit : hier Ontdek hier de Fuji Preview : bit.ly/3sTckcn Mediawebsite / Foto’s / Video : https://www.media.stellantis.com/em-en/peugeot-sport Peugeot Sport WEC mediacontact: Jeroen MAAS / jeroen.maas1@stellantis.com

Onze Club was aanwezig op de

INTERCLASSICS CAR SHOW te

BRUSSEL …

met een uitzonderlijke stand in het teken van

40 jaar 205!

Een 205 kon zeker niet op het appel ontbreken

… waaronder een uitzonderlijke versie!?

We hadden tevens het buitengewone genoegen

om een heel bijzonder persoon op onze stand te

mogen verwelkomen!

Ontdek de foto’s hier!

Een club met allure toont zijn klauwen _____
Bijzondere evenementen & persberichten
De Peugeot Club De Peugeot Club