Een club met allure toont zijn klauwen _____ VZW | BELGISCHE CLUB VOOR OUDE PEUGEOT’s - CLUB BELGE DES ANCIENNES PEUGEOT | ASBL Maatschappelijke zetel: Leugstraat 103 - 2630 AARTSELAAR Ondernemingsnummer: 0887.617.603 RPR: ANTWERPEN peugeotclubbelgium.be VZW | BELGISCHE CLUB VOOR OUDE PEUGEOT’s - CLUB BELGE DES ANCIENNES PEUGEOT | ASBL Maatschappelijke zetel: Leugstraat 103 - 2630 AARTSELAAR Ondernemingsnummer: 0887.617.603 RPR: ANTWERPEN peugeotclubbelgium.be Design by       © 2024
© vzw | BCOP - CBAP | asbl
Algemene vergadering 10 maart Onze jaarlijkse algemene vergadering had dit jaar plaats op 10 maart, iets later op de kalender dan van gewoonte, maar dit had te maken met de zaal die niet eerder ter beschikking was. Er waren een zestigtal aanwezigen, waarvan 26 fysiek aanwezige effectieve leden. Een tiental andere effectieven hadden zich laten vertegenwoordigen via een volmacht. Zo gaat dat nu eenmaal in een VZW die moet voldoen aan de spelregels van het wetboek van de vennootschappen en verenigingen, de statuten en het Intern reglement. Na de verplichte cijfers en budgetten en de uitreiking van de diploma’s voor onze trouwe leden, konden wij genieten van een aperitief dat door de club werd aangeboden. Nadien volgde zoals elk jaar een heerlijke maaltijd. Dit jaar heeft onze getrouwe kok forfait moeten geven wegens gezondheidsproblemen, maar zijn getrouwe echtgenote was wel op post en samen hadden zij ook voor een prima vervanging gezorgd. In de namiddag was de heer Peeter Henning, CEO van de BEHVA onze gastspreker van dienst. Hij gaf ons een duidelijk relaas over de werking van BEHVA, in het tweede sprekersgedeelte ging alle aandacht naar de nieuw opgerichte BEHVA Insurance. Ook onze boetiek was aanwezig en verschillende kledingstukken gingen zoals van gewoonte over de toonbank. Rond 17 uur konden wij afsluiten en opruimen.
Genk 23/24 maart In Genk, ter gelegenheid van Oldtimerbeurs Genk hadden we de viering 45 jaar 505 als thema gekozen voor onze clubstand. We presenteerden 2 speciale versies: een break en een pickup, deze laatste is een omgebouwde breakversie gemaakt door de firma Gruau. Onze stand werd verder opgesmukt met de miniatuurversies en folders van de tentoongestelde auto’s. Veel volk zowel zaterdag als zondag op deze gezellige oldtimerbeurs. Gezelligheid troef het ganse weekend op onze stand, dankzij de vele leden die langskwamen, we konden gezellig bijpraten na de lange winterstop. We bedanken Hervé, Jos en Ludo voor hun medewerking aan dit geslaagde weekend.
Herentals - openingsrondrit 14 april De openingsrondrit, georganiseerd door de voorzitter en zijn echtgenote, is dit jaar gestart te Herentals. Wij werden er ontvangen in de mooie Peugeotgarage van Lavrijsen, welke ons tevens te midden van de nieuwe auto’s in de showroom, een warm onthaal en een fantastisch uitgebreid ontbijt hebben aangeboden, waarvoor dank u wel! Er waren ongeveer 55 Peugeotvoertuigen aan de start met bijna dubbel zoveel personen. Zo’n grote opkomst hebben wij voor een rondrit nog niet gehad voor zover ik mij herinner. Het weer was ook uitzonderlijk goed en de streek in de Noorderkempen is prachtig. Het overigens duidelijk en foutloos roadbook bracht ons op de middag in Merksplas bij Kolonie 7, een uit de 19de eeuwse weldadigheidinstelling voor landlopers, nu geklasseerd domein van bijna 1000 hectaren groot, sinds 2021 zelfs erkend als wereld erfgoed van de Unesco. Hier konden wij na een gebruikelijk aperitief onze pick-nick verorberen of een kleine lunch nuttigen in de plaatselijke taverne Kolonie 7. In de namiddag ging onze tocht verder door de prachtige Noorderkempen, zelfs flanerend langs de Nederlandse grens, waar langs de velden en landerijen opvallend veel zwarte en rode vlaggen in de velden langs de weg geplaatst stonden. De eindbestemming van onze Peugeot tocht hield uiteindelijk halt in Zandhoven in restaurant ‘de Engel’, waar diegenen die gereserveerd hadden, nog van een lekkere maaltijd konden genieten alvorens tevreden naar huis terug te keren!

Blog

Peugeot Club Belgium Peugeot Club Belgium