Een club met allure toont zijn klauwen _____ VZW | BELGISCHE CLUB VOOR OUDE PEUGEOT’s - CLUB BELGE DES ANCIENNES PEUGEOT | ASBL Maatschappelijke zetel: Leugstraat 103 - 2630 AARTSELAAR Ondernemingsnummer: 0887.617.603 RPR: ANTWERPEN peugeotclubbelgium.be VZW | BELGISCHE CLUB VOOR OUDE PEUGEOT’s - CLUB BELGE DES ANCIENNES PEUGEOT | ASBL Maatschappelijke zetel: Leugstraat 103 - 2630 AARTSELAAR Ondernemingsnummer: 0887.617.603 RPR: ANTWERPEN peugeotclubbelgium.be Design by       © 2024
© vzw | BCOP - CBAP | asbl
Algemene vergadering 10 maart Onze jaarlijkse algemene vergadering had dit jaar plaats op 10 maart, iets later op de kalender dan van gewoonte, maar dit had te maken met de zaal die niet eerder ter beschikking was. Er waren een zestigtal aanwezigen, waarvan 26 fysiek aanwezige effectieve leden. Een tiental andere effectieven hadden zich laten vertegenwoordigen via een volmacht. Zo gaat dat nu eenmaal in een VZW die moet voldoen aan de spelregels van het wetboek van de vennootschappen en verenigingen, de statuten en het Intern reglement. Na de verplichte cijfers en budgetten en de uitreiking van de diploma’s voor onze trouwe leden, konden wij genieten van een aperitief dat door de club werd aangeboden. Nadien volgde zoals elk jaar een heerlijke maaltijd. Dit jaar heeft onze getrouwe kok forfait moeten geven wegens gezondheidsproblemen, maar zijn getrouwe echtgenote was wel op post en samen hadden zij ook voor een prima vervanging gezorgd. In de namiddag was de heer Peeter Henning, CEO van de BEHVA onze gastspreker van dienst. Hij gaf ons een duidelijk relaas over de werking van BEHVA, in het tweede sprekersgedeelte ging alle aandacht naar de nieuw opgerichte BEHVA Insurance. Ook onze boetiek was aanwezig en verschillende kledingstukken gingen zoals van gewoonte over de toonbank. Rond 17 uur konden wij afsluiten en opruimen.
Genk 23/24 maart In Genk, ter gelegenheid van Oldtimerbeurs Genk hadden we de viering 45 jaar 505 als thema gekozen voor onze clubstand. We presenteerden 2 speciale versies: een break en een pickup, deze laatste is een omgebouwde breakversie gemaakt door de firma Gruau. Onze stand werd verder opgesmukt met de miniatuurversies en folders van de tentoongestelde auto’s. Veel volk zowel zaterdag als zondag op deze gezellige oldtimerbeurs. Gezelligheid troef het ganse weekend op onze stand, dankzij de vele leden die langskwamen, we konden gezellig bijpraten na de lange winterstop. We bedanken Hervé, Jos en Ludo voor hun medewerking aan dit geslaagde weekend.
Herentals - openingsrondrit 14 april De openingsrondrit, georganiseerd door de voorzitter en zijn echtgenote, is dit jaar gestart te Herentals. Wij werden er ontvangen in de mooie Peugeotgarage van Lavrijsen, welke ons tevens te midden van de nieuwe auto’s in de showroom, een warm onthaal en een fantastisch uitgebreid ontbijt hebben aangeboden, waarvoor dank u wel! Er waren ongeveer 55 Peugeotvoertuigen aan de start met bijna dubbel zoveel personen. Zo’n grote opkomst hebben wij voor een rondrit nog niet gehad voor zover ik mij herinner. Het weer was ook uitzonderlijk goed en de streek in de Noorderkempen is prachtig. Het overigens duidelijk en foutloos roadbook bracht ons op de middag in Merksplas bij Kolonie 7, een uit de 19de eeuwse weldadigheidinstelling voor landlopers, nu geklasseerd domein van bijna 1000 hectaren groot, sinds 2021 zelfs erkend als wereld erfgoed van de Unesco. Hier konden wij na een gebruikelijk aperitief onze pick-nick verorberen of een kleine lunch nuttigen in de plaatselijke taverne Kolonie 7. In de namiddag ging onze tocht verder door de prachtige Noorderkempen, zelfs flanerend langs de Nederlandse grens, waar langs de velden en landerijen opvallend veel zwarte en rode vlaggen in de velden langs de weg geplaatst stonden. De eindbestemming van onze Peugeot tocht hield uiteindelijk halt in Zandhoven in restaurant ‘de Engel’, waar diegenen die gereserveerd hadden, nog van een lekkere maaltijd konden genieten alvorens tevreden naar huis terug te keren!
BEURS ATH In het weekend van 6/7 april stonden we met onze clubstand in Ath op de oldtimerbeurs. Deze beurs wordt georganiseerd ten behoeve van Les Heures Heureuses en we zijn er als club trots op dat we hieraan kunnen bijdragen. Jaar na jaar is het geweldig om te zien dat zoveel vrijwilligers zich het hele weekend inzetten voor een goed doel. Petje af voor hen. De belangrijkste missie van SAJA "les Heures Heureuses" is om overdag en maximaal 5 dagen per week mensen boven de 18 jaar met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking, al dan niet met een motorische beperking en/of bijbehorende stoornissen, evenals mensen met een "dubbele diagnose" op te vangen.
4-daagse Sochaux (9/5-12/5) De 4-daagse samenkomst in de streek van Montbéliard georganiseerd door lid Wouter Croquey, echtgenote en zoon, had tot doel ons te laten kennismaken met het rijke verleden van de firma PEUGEOT.  Het bezoek werd opgesplitst in enerzijds het bezoek aan de oudere sites, het museum, Terre Blanche en anderzijds werd de grootste aandacht besteed aan de verschillende familietak(ken) achter de firma PEUGEOT sinds hun ontstaan. Wij hebben dus verschillende kerkhoven bezocht alwaar deze mensen begraven liggen. De timing was zeer strak en er werden heel wat sites bezocht. Ook werd onze conditie getest want er werd dikwijls uitgestapt om te voet de diverse sites te verkennen. Onze aanwezigheid trok ook de aandacht van de regionale pers. De persoonlijke begroeting van Thierry Peugeot aan onze groep was de kers op te taart.
Ciney, 18-19-20/5 Met onze jaarlijkse aanwezigheid op de beurs te Ciney was het dit jaar om de verjaardagen van de Peugeot 601 ( 90 j ) en de Peugeot 505 ( 45 j ) te vieren. Het opbouwen van onze nieuwe tent ( was de eerste maal ) verliep heel vlotjes, de rest was routine van de vorige standen. De zaterdag was geen overrompeling op onze stand maar we hadden toch onze handjes vol om iedereen de nodige informatie te kunnen meegeven. De zondag was het al prijs vanaf het begin en het heeft zo goed als de ganse dag geduurd om iedereen te woord te staan en de nodige info mee te geven aan leden en personen die Peugeot in het hart dragen en daaruit hebben we één nieuw lid kunnen noteren. Graag hadden wij iedereen willen bedanken die mee van deze beurs een succes hebben gemaakt.
Peugeot Club Belgium Day, 02-06 bij D&O Roeselare Een dag als deze is in het leven geroepen om in een gezellige sfeer en met uitzicht op wat mooi rollend materiaal het ene gesprek na het andere te voeren. Alleen moet je dan aanwezig zijn en deelnemen, en zo waren er zelfs die meer dan 250 km gereden hebben om er bij te kunnen zijn. Dank aan alle mensen voor jullie aanwezigheid en ook om vaak iets speciaals te komen tonen, zonder jullie heeft deze dag geen nut. Een zeldzame 205 Nepala, een prototype, dus slechts 1 exemplaar op de wereld (een tweede is vernietigd na stilleggen van het project voor productie), dit met extra bijzonderheid dat deze de nodige papieren heeft voor toelating op de weg. Meer info largus.fr zoeken achter Nepala. Veel dank aan Mario Müller van 205-309 museum Nederland om ons deze wagen te bezorgen. Een zeldzame 505 Gruau; slechts 6 werden er gebouwd. Het verhaal van Jos en zijn bolide, amklassiek.nl zoeken achter 505 pickup. Ook zeldzaam, een 405 break in Roland Garros uitvoering van Alain Delange, het enige exemplaar in België. De speciale 301 race versie van Marc en Vera Sabbe, ook een publiekslieveling door zijn zeldzaamheid.
Rondrit Bissegem, 14-07 Het was een rondrit georganiseerd door ons lid Lionel en zijn echtgenote Marleen. Zij zijn niet aan hun proefstuk en verzorgden weerom een prachtige rondrit! De tocht liep van Bissegem richting Diksmuide langs mooie wegen met het nodige bochtenwerk en met prachtige vergezichten. In Diksmuide had ook het aperitief plaats iets later gevolgd door de pick-nick. Zeer mooie dag, mooie rondrit, mooi weer, toffe mensen met leuke babbels en vele lachsalvo’s.  Bedankt Marleen en Lionel!

Blog

Peugeot Club Belgium Peugeot Club Belgium